Medme sklep

Medme sklep
Najzdrowsze miejsce w Internecie!

O mnie

Życie pozakuchenne

Życie pozakuchenne
Moja debiutancka powieść "Skazani", pierwszy tom trylogii "Przed Czasem". Gorąco zachęcam do zakupu i podzielenia się wrażeniami po lekturze :) Oto moje życie pozakuchenne.

Tutaj też działam

Tutaj też działam
Zapraszam również na współprowadzonego z partnerem życiowym bloga z recenzjami filmów, książek, gier, seriali i wielu innych ;)

Należę do społeczności

Durszlak.pl
rondel
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
FlyB - Kulinaria
Przepisy.pl

Łódzkie bloguje

niedziela, 26 stycznia 2014
Zima kojarzy mi się z cynamonem i wyjadaniem zapasów ze spiżarki (w końcu po coś się je robi). Postanowiłam połączyć jedno i drugie. Cytryńcowe pestki doskonale komponują się z korzennym smakiem ciasta. Z pewnością konfiturę z cytryńca wykorzystam w ten sposób jeszcze nie raz (przepis na ten przetwór znajdziecie tutaj).

MUFFINY CYNAMONOWE Z KONFITURĄ Z CYTRYŃCA


Składniki:
- 250 gram mąki
- 100 gram cukru
- 125 gram masła
- 2 jajka
- 100 mililitrów mleka
- 1/2 łyżeczki olejku waniliowego
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżeczki cynamonu
- 2 opakowania cukru cynamonowego
- słoiczek konfitury z cytryńca.

Przygotowanie:
W jednej misce mieszamy produktu suche: mąkę, cukry, proszek do pieczenia i cynamon. Rozpuszczamy masło i łączymy je z pozostałymi mokrymi składnikami w drugiej misce: jajka i mleko. Dokładnie mieszamy ze sobą zawartość obu naczyń (najwygodniej mikserem). Wykładamy do formy z papilotkami - najpierw jedną łyżkę ciasta, potem łyżeczkę konfitury i dopełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! ;)

3 komentarze:

  1. ta konfitura brzmi bardzo interesująco! muszę się za taką rozejrzeć!

    OdpowiedzUsuń
  2. Moje nie wyglądają tak pięknie, zresztą marna ze mnie estetka w kuchni :) Ale polecona przez autorkę wersja z marmoladą również jest przepyszna!

    E.

    OdpowiedzUsuń

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)

Posmakowało już:

Akcja!

Lookam

Zbieram na jedzenie

Śledź