Drogeria Ewa

O mnie

Moje zdjęcie
Alicja Górska
Założyłam tego bloga z powodu miłości.
Zastawiłam półki kucharskimi książkami, a od wpatrywania w programy kulinarne zaczerwieniły mi się oczy. Katowałam rodzinę i znajomych paplaniną o cudowności sztuki kulinarnej, o nowych przepisach, o smakach i niezwykłych produktach. 
Taką poznacie mnie też Wy. Trochę niepoukładaną, trochę spragnioną czynienia rzeczy wielkich, trochę chaotyczną, wiecznie zabieganą.
Kocham improwizację. Fuzję smaków i zapachów. Czarowanie w kuchni.
Kontakt przez formularz lub na adres e-mailowy: alicja0gorska@gmail.com
Wyświetl mój pełny profil

Życie pozakuchenne

Życie pozakuchenne
Moja debiutancka powieść "Skazani", pierwszy tom trylogii "Przed Czasem". Gorąco zachęcam do zakupu i podzielenia się wrażeniami po lekturze :) Oto moje życie pozakuchenne.

Tutaj też działam

Tutaj też działam
Zapraszam również na współprowadzonego z partnerem życiowym bloga z recenzjami filmów, książek, gier, seriali i wielu innych ;)

Należę do społeczności

Durszlak.pl

Łódzkie bloguje

czwartek, 3 kwietnia 2014
Bardzo smaczny, bardzo prosty w przygotowaniu deser. Nie jest za słodki, ani mdły. A sos karmelowy, po prostu... niesamowity! :)
Poza przepisem czeka na Was kilka niespodzianek. Po pierwsze - zmiana szaty graficznej bloga. Nie wiem, jak Wam, ale mi podoba się bardzo. Szarość, pomarańcz i biel to kolory mojej kuchni, więc jest odrobinkę tak, jakbym zapraszała Was do domu :)
Po drugie - wspominałam o radiowej rozmowie. Dzisiaj ją Wam udostępniam, jeżeli macie ochotę - posłuchajcie :)

KREM BANANOWY Z SOSEM KARMELOWYM I CYNAMONEM


Składniki:
- 100 gram cukru, najlepiej brązowego
- 45 gram masła
- 550 mililitrów śmietanki kremówki
- 4 banany
- pół cytryny
- cynamon

Przygotowanie:
Cukier, masło oraz 150 mililitrów śmietanki podgrzewamy do rozpuszczenia cukru, ciągle mieszając. Gotujemy przez około dwie minuty i odstawiamy do wystygnięcia. Pozostałą część śmietany przelewamy do miksera, ubijamy razem z bananami i sokiem z połowy cytryny. Masa powinna być gęsta i gładka. Sos karmelowy i masę śmietanowo-bananową wykładamy do miseczek naprzemiennie. Schładzamy przed podaniem i posypujemy cynamonem. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! ;)

3 komentarze:

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)

Posmakowało już:

Drukowanie

Print Friendly and PDF

Po kliknięciu na powyższy przycisk pojawi się centralna część bloga (przepisy). Za pomocą prostego mechanizmu "klikania na krzyżyki" można usunąć niepotrzebne w wydruku informacje :)

Akcja!

Lookam

Zbieram na jedzenie

Śledź