O mnie
- AlicjaGorska
Blog Archive
- 2017 (3)
- 2016 (11)
- 2015 (87)
-
2014
(169)
- grudnia(13)
- listopada(10)
- października(7)
- września(10)
- sierpnia(9)
- lipca(17)
- czerwca(18)
- maja(18)
- kwietnia(16)
- marca(17)
-
lutego(20)
- Maślane ziemniaki zapiekane z kolendrą i podawane ...
- Moje pierwsze pączki ze śliwkowym czokodżemem
- Brokułowe kopytka
- Kapusta kiszona z kaszą
- Skrzydełka kurczaka a'la kotleciki jagnięce z masł...
- Muffiny orzechowe (orzechy włoskie)
- Kalmar w pomidorowo-tymiankowym gulaszu + jak obra...
- Baranina pieczona
- Pstrąg gotowany
- Pieczone kasztany
- Superszybki mus-galaretka dla walentynkowych spóźn...
- Klasyka na trzy sposoby: Kotlet schabowy. Klasyczn...
- Grillowane roladki z bakłażana nadziewane czosnkow...
- Łosoś na parze z trawą cytrynową
- Drobiowa szynka gyros z szynkowaru
- Pizza z patelni
- Muffinki bananowe z masłem orzechowym
- Szynka pieczona (ze skórą)
- Rolada schabowa nadziewana mieloną wołowiną z piec...
- Omlet leniwy z nadzieniem
- stycznia(14)
- 2013 (104)
niedziela, 9 lutego 2014
Zobaczyłam łososia w jednym z marketów. Wcale nie planowałam go kupić, ale on uśmiechał się do mnie swoim soczystym kolorem i mówił: zjedz mnie, M. nie będzie dzisiaj na obiedzie, a nienawidzi ryby, więc się nie obrazi. No i kupiłam.
ŁOSOŚ NA PARZE Z TRAWĄ CYTRYNOWĄ
Składniki:
- dowolny kawałek łososia
- suszona trawa cytrynowa
- dowolne warzywa
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
Rybę płuczemy, osuszamy, doprawiamy. Wkładamy do naczynia parowego razem z warzywami. W ten sposób przygotowujemy całość przez około 15-20 minut. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(Atom)
Posmakowało już:
Akcja!
Lookam
-
Recenzja filmu „Superposition” (reżyserka: Karoline Lyngbye) - OSTRE CIĘCIA Uciekając od zgiełku Kopenhagi, małżeństwo artystów postanawia spędzić trochę czasu na odludziu. Wyruszają więc z synkiem i psem do ukrytego...
-
Pasztet z królika prosty przepis - Nie spodziewałam się, że zrobienie pasztetu może być tak proste.Nie wiem też dlaczego nazywa się on pasztetem z królika skoro jest tam kilka innych ...
-
Bułki francuskie ze szpinakiem i szynką - *Witajcie po dłuższej przerwie. Jakoś nie mam ostatnio natchnienia. Pewnie przez te dziwne czasy, w których żyjemy. Dzisiaj przedstawiam Wam bułki francu...
-
Pyszne ciastka z czekoladą. - Bardzo proste i pyszne ciastka z gorzką czekoladą , niezbyt słodkie – ideał. Zwykle piekę je w rozmiarze XL ,bo takie smakują nam najbardziej. Składniki : ...
-
Lekcja 1 - biszkopt - Dzień dobry Wiele z Was prosiło mnie, abym powiedział/pokazał jak to naprawdę jest z tym biszkoptem. Za bardzo nie chce wierzyć w to, że tak proste ciasto...
-
Soczyste rolady ze szpinakiem i serem! - Cześć moi mili! Mamy kolejny weekend, tym razem już jesienny.. Mam nadzieję, że miło go spędzacie z dużą dawką słońca, ruchu i świeżego powietrza. Ja jeste...
-
ZUPA z GROSZKU - Ostatnie dni lata... i czas do szkoły !!! Dlatego mam dla Was pyszną bombę witaminową w postaci zupy z groszku. * dla tych co wolą zupy krem jest rada po p...
-
Pożegnanie - Nadszedł ten czas... Mój blog został stworzony na potrzeby napisania pracy licencjackiej i magisterskiej. Studia całe szczęście już za mną, obie prace obro...
-
VEGE kotlet ! - Dzisiaj przepis dla wegetarian... pyszne kotleciki z soczewicy i białego twarogu, doskonałe z sosem czosnkowym . Kotlety te możemy smażyć, ale także grill...
-
muszę spróbować, ostatnio dużo rzeczy na parze jadam :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam aromat trawy cytrynowej, więc taki łosoś jak najbardziej na tak!
OdpowiedzUsuń