Drogeria Ewa

O mnie

Moje zdjęcie
Alicja Górska
Założyłam tego bloga z powodu miłości.
Zastawiłam półki kucharskimi książkami, a od wpatrywania w programy kulinarne zaczerwieniły mi się oczy. Katowałam rodzinę i znajomych paplaniną o cudowności sztuki kulinarnej, o nowych przepisach, o smakach i niezwykłych produktach. 
Taką poznacie mnie też Wy. Trochę niepoukładaną, trochę spragnioną czynienia rzeczy wielkich, trochę chaotyczną, wiecznie zabieganą.
Kocham improwizację. Fuzję smaków i zapachów. Czarowanie w kuchni.
Kontakt przez formularz lub na adres e-mailowy: alicja0gorska@gmail.com
Wyświetl mój pełny profil

Życie pozakuchenne

Życie pozakuchenne
Moja debiutancka powieść "Skazani", pierwszy tom trylogii "Przed Czasem". Gorąco zachęcam do zakupu i podzielenia się wrażeniami po lekturze :) Oto moje życie pozakuchenne.

Tutaj też działam

Tutaj też działam
Zapraszam również na współprowadzonego z partnerem życiowym bloga z recenzjami filmów, książek, gier, seriali i wielu innych ;)

Należę do społeczności

Durszlak.pl

Łódzkie bloguje

poniedziałek, 21 października 2013
M. nie może już na dynie patrzeć, niemniej w niedzielę zbudził go zapach smażonych pancakesów. Jako, że spał podczas przygotowań pojęcia nie miał, że znajduje się w nich spora ilość dyniowego puree. Stwierdził nawet, że są smaczniejsze niż te, które przygotowuję zazwyczaj ;) To był kolejny eksperyment, ale wiedzcie, że pancakesy przygotowywane w ten sposób faktycznie są niesamowite! ;)

DYNIOWE PANCAKES


Składniki:
- 460 gram dyniowego puree
- 70 gram masła
- 1,5 szklanki mleka
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- 0,5 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżeczki cukru waniliowego
- cukier puder
- cynamon

Przygotowanie:
Masło rozpuszczamy w rondelku i łączymy je z dyniowym puree. Dodajemy do masy wszystkie płynne składniki: mleko i jajka. Mieszamy dokładnie i dodajemy produkty sypkie: cukry, proszek do pieczenia i mąkę. Smażymy bez użycia tłuszczu na średnio rozgrzanej patelni, żeby dać pancakesom okazję do wyrośnięcia ;) Podajemy z cukrem pudrem i cynamonem. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! ;)

3 komentarze:

  1. domyślam się, że muszą być pyszne skoro jest w nich dynia :) zabieram pomysł i też zrobię sobie takie śniadanie! pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. dyniowe placuszki są świetne ! uwielbiam ich smak , poza tym przypominają, że jest jesień i nie dość, że smakują to jeszcze pysznie pachną - koniecznie z cynamonem <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Czasem trzeba tak podejść mężczyzn :P Dodaję do akcji i pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)

Posmakowało już:

Drukowanie

Print Friendly and PDF

Po kliknięciu na powyższy przycisk pojawi się centralna część bloga (przepisy). Za pomocą prostego mechanizmu "klikania na krzyżyki" można usunąć niepotrzebne w wydruku informacje :)

Akcja!

Lookam

Zbieram na jedzenie

Śledź