Medme sklep

Medme sklep
Najzdrowsze miejsce w Internecie!

O mnie

Życie pozakuchenne

Życie pozakuchenne
Moja debiutancka powieść "Skazani", pierwszy tom trylogii "Przed Czasem". Gorąco zachęcam do zakupu i podzielenia się wrażeniami po lekturze :) Oto moje życie pozakuchenne.

Tutaj też działam

Tutaj też działam
Zapraszam również na współprowadzonego z partnerem życiowym bloga z recenzjami filmów, książek, gier, seriali i wielu innych ;)

Należę do społeczności

Durszlak.pl
rondel
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
FlyB - Kulinaria
Przepisy.pl

Łódzkie bloguje

niedziela, 2 lutego 2014
Konkurs na Bloga Roku wystartował. Widać to wszędzie. W każdym poście, na każdej stronie tematycznej i na facebooku. Każdy chce wygrać. Przeglądam sobie te blogi i kibicuję im bardzo, no i może zazdroszczę trochę, bo większość jest taka ładna i dopracowana. Też chciałabym się troszkę zareklamować. Są może blogi ładniejsze i o dłuższym stażu, które czytelników liczą w dziesiątkach bądź setkach tysięcy. Mój jednak też może się czymś pochwalić - ma w sobie moje serduszko, moje marzenia i moje podejmowanie smakowego ryzyka :). Jeżeli chcecie, jeżeli macie ochotę, to będę bardzo wdzięczna za każdy głos: SMS o treści C00090 na numer 7122 :)
No dobra, a teraz jedzonko. Rolada schabowa, nie pierwsza na blogu i nie ostatnia. 3 przepisy na schab w tym guście przedstawiłam już TUTAJ.

ROLADA SCHABOWA NADZIEWANA MIELONĄ WOŁOWINĄ Z PIECZARKAMI


Składniki:
- 2 kilogramy schabu
- 500 gram mielonej wołowiny
- 1 pęczek pietruszki
- 400 gram pieczarek
- 1 cebula
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- papryka słodka oraz ostra
- olej
- kilka plasterków boczku

Przygotowanie:
Schab rozkrawamy na roladę. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju z dodatkiem soli oraz pieprzu. Po wystudzeniu, dodajemy mielone mięso wołowe, poszatkowaną pietruszkę, 1 jajko. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Całość wykładamy na schab. Zwijamy w roladę. Związujemy w kilku miejscach sznurkiem, pod którym układamy plasterki boczku. Całość nacieramy solą i pieprzem. Pieczemy w 190 stopniach przez około 2 godzin. Podpiekamy z jednej strony przez 30-45 minut, obracamy i podpiekamy z drugiej strony przez ten sam czas, a następnie przykrywamy całość folią aluminiową. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! :)

2 komentarze:

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)

Posmakowało już:

Akcja!

Lookam

Zbieram na jedzenie

Śledź